Plafondverwarming

1 Plafondbekleding
2 Vulmiddel / pleistersysteem min. 2mm
3 E-NERGY CARBON FLEECE 0,4 mm
4 Vulmiddel/lijm 2 mm
5 Primer

Montage

  • Aangename oppervlaktetemperatuur van 38-42°C genereert comfortabele stralingswarmte
  • Kostenefficiëntie dankzij een verminderde bezettingsgraad van 40-60 % van het plafondoppervlak
  • Nadien installatie in bewoonde staat gemakkelijk realiseerbaar
Voorbeeld van een montage-plan

Plafondverwarming voor een effectieve warmteverdeling

Energy Carbon-verwarmingssystemen kunnen in de plafonds, muren of vloer van een kamer worden geïnstalleerd. Het superdunne ontwerp maakt plaatsing achter de gipsplaat of in de pleister zelf (FLEECE) mogelijk.  Bij activering via een smartphone of aan de muur gemonteerde thermostaat, wordt warmte uitgestraald door de panelen om objecten in de kamer rechtstreeks op te warmen.

Traditionele verwarmingssystemen werken op een convectiesysteem waarbij radiatoren en vloeren koude lucht van onderen aanzuigen, verwarmen zodat het naar het plafond stijgt, waar het afkoelt, op de grond valt en het proces in een kringloop verder gaat. Dit proces is traag, duur en ondoelmatig gebleken. Zodra een deur wordt geopend, ontsnapt de warmte en begint het proces opnieuw.

Bij Far-infraroodverwarming verwarmt de stralingswarmte objecten en mensen in de kamer in plaats van de lucht zelf. Hierdoor komt er weer extra warmte vrij en wordt de kamer op een natuurlijkere manier op een veel comfortabelere temperatuur gehouden.