Efficiënte oplossing

Het is niet alleen zinvol om het onderwerp verwarmingmodernisering in het koude seizoen aan te pakken, maar ook wanneer er complexe renovaties in de badkamer of keuken plaatsvinden.

Tegenwoordig gaat het niet alleen om de meest kosteneffectieve oplossingen die mogelijk zijn – het verhogen van het wooncomfort en duurzame en milieuvriendelijke verwarming met hernieuwbare energiebronnen komen steeds meer in de besluitvorming. Als u tegenwoordig de modernisering van de verwarming in de keuken en badkamer wilt aanpakken, kunt u zogenaamde oppervlakteverwarmingssystemen niet vermijden.

 

Eenvoudige en goedkope installatie

Het grootste voordeel van Heatnet Carbon  elektrisch aangedreven oppervlakteverwarming is de ongecompliceerde installatie: lage stroom oppervlakteverwarming maakt gebruik van beschermende extra lage spanning van 24 of 36V en kan net zo gemakkelijk worden bevestigd als een achtergrond.

De bijlage kan ook zelf worden gedaan. Vanwege de lage spanning is oppervlakteverwarming ook geschikt voor veilig gebruik in natte ruimtes zoals keukens, badkamers of douches. Ingewikkelde renovatiewerkzaamheden, zoals het openbreken van de muren en het leggen van leidingen, zijn volledig geëlimineerd.

Dit betekent dat het systeem binnen twee tot drie dagen turnkey kan worden geïnstalleerd. De lage elektrische spanning elimineert ook het risico van een elektrische schok. Voor de woningbouw heeft Deutsche Energiesysteme een systeem ontwikkeld dat het verkoopt onder de naam Heatnet Carbon .

Een belangrijk kenmerk voor de woningbouw is dat de appartementen individueel kunnen worden omgebouwd naar het nieuwe verwarmingssysteem en dat de modernisering van grotere woningen daarom op residentiële basis kan worden uitgevoerd. De investeringskosten voor het onderhoud van de appartementen kunnen worden vertraagd omdat de modernisering van de verwarming stap voor stap kan worden uitgevoerd als onderdeel van de komende huurderwijzigingen.

De kosten voor de turnkey-installatie van een appartement van 70 m² bedragen ongeveer 6.000 euro. Dit betekent dat de kosten voor het overschakelen op deze innovatieve technologie vergelijkbaar zijn met de kosten voor het installeren en gebruiken van een gasverwarmingssysteem. Er zijn echter geen verdere vervolgkosten voor onderhoud of onderhoud. dat de appartementen individueel kunnen worden omgezet in het nieuwe verwarmingssysteem en dat de modernisering van grotere woningen daarom op woonbasis kan worden uitgevoerd.

De investeringskosten voor het onderhoud van de appartementen kunnen worden vertraagd omdat de modernisering van de verwarming stap voor stap kan worden uitgevoerd als onderdeel van de komende huurderwijzigingen.

 

De kosten voor de turnkey-installatie van een appartement van 70 m² bedragen ongeveer 6.000 euro. Dit betekent dat de kosten voor het overschakelen op deze innovatieve technologie vergelijkbaar zijn met de kosten voor het installeren en gebruiken van een gasverwarmingssysteem.

Er zijn echter geen verdere vervolgkosten voor onderhoud of onderhoud. omdat de modernisering van de verwarming stap voor stap kan worden uitgevoerd als onderdeel van de komende huurderwijzigingen. De kosten voor de turnkey-installatie van een appartement van 70 m² bedragen ongeveer 6.000 euro.

Dit betekent dat de kosten voor het overschakelen op deze innovatieve technologie vergelijkbaar zijn met de kosten voor het installeren en gebruiken van een gasverwarmingssysteem. Er zijn echter geen verdere vervolgkosten voor onderhoud of onderhoud. omdat de modernisering van de verwarming stap voor stap kan worden uitgevoerd als onderdeel van de komende huurderwijzigingen.

De kosten voor de turnkey-installatie van een appartement van 70 m² bedragen ongeveer 6.000 euro. Dit betekent dat de kosten voor het overschakelen op deze innovatieve technologie vergelijkbaar zijn met de kosten voor het installeren en gebruiken van een gasverwarmingssysteem. Er zijn echter geen verdere vervolgkosten voor onderhoud of onderhoud.

Afbeelding: Aelectra Work Lab


Het kernelement van het hightech membraan

Het geperforeerde Heatnet Carbon verwarmingsmembraan van kunststof en koolstof kan onzichtbaar in de vloer, wand of plafond worden geïnstalleerd. Het is een dun en vezelversterkt PET-membraan met ingebouwde koperen contacten, waartussen een elektrische spanning van 24 of 36V wordt aangelegd. Het koolstof-kunststof composietmateriaal is geleidend.

De elektronen worden versneld in de richting van de veldlijnen door het elektrische veld. Op hun weg door het materiaal botsen elektronen op roosteratomen en andere elektronen. De energie die tijdens deze inslagen wordt overgedragen, leidt tot grotere roostertrillingen en de warmteontwikkeling neemt toe: het membraan begint te verwarmen. De bestaande elektrische infrastructuur kan worden gebruikt voor de installatie.

Het installatieprogramma maakt alleen de nodige verbindingen – indien nog niet beschikbaar. Om deze reden vereist de inbedrijfstelling een zeer korte installatietijd van ongeveer twee dagen voor schilders en elektriciens. Contactdozen en gaten hebben geen invloed op het verwarmingsvermogen en kunnen achteraf veilig worden ingebouwd.

De homogene en dichte netwerkstructuur van de geleidende vezels zorgt voor een uniforme verwarming en ongevoeligheid van het materiaal voor beschadiging. Koolstofmateriaal is niet onderhevig aan slijtage en veroudering, dus het heeft een bijna onbeperkte levensduur – praktisch zonder veroudering. De perforatie maakt ook diffusie naar buiten mogelijk. Aangezien er geen schoorsteen en geen leidingen nodig zijn,

Staatsfinanciering voor renovatie van verwarming

Bij het vernieuwen van verouderde en inefficiënte verwarmingsapparatuur, kan overheidsfinanciering in het algemeen kosten besparen voor een nieuw verwarmingssysteem.

Helaas wordt deze besparing aanvankelijk gecompenseerd door een investering waardoor veel huiseigenaren het verwarmingssysteem niet willen renoveren. De installatie van oppervlakteverwarming in meestal kleinere ruimtes zoals keukens of badkamers is meestal goedkoper dan de complexe modernisering van een verouderd gas- of olieverwarmingssysteem.

Het valt nog te bezien Wanneer de ecologische voordelen van verwarmingssystemen zoals oppervlakteverwarming volledig worden erkend en de technologie in de financiering wordt geïntegreerd. Dit is des te meer zo omdat lijngebaseerde energieën zoals gas in de toekomst niet langer winstgevend zullen zijn, volgens een huidige analyse van het internationale energieagentschap.

Het Internationaal Energieagentschap bevestigt dat elektriciteit geproduceerd uit windenergie en zonne-energie al goedkoper is dan elektriciteit uit fossiele brandstoffen. Volgens een voorspelling van het internationale energieagentschap zal dit voor 2020 van toepassing zijn op alle hernieuwbare energiebronnen.

Voor gebruik met een PV-systeem kan de oppervlakteverwarming worden gecombineerd met een opslagmodule om op lange termijn goedkoop te verwarmen. Deze fossiele warmtedragers veraufbau (KfW) of de Federal Office of Economics and Export Control (BAFA) beschikbaar zijn ) kan worden aangevraagd.

Bovendien is de werking van Heatnet Carbon  niet langer aan de vereisten voor een acceptabele CO2-voetafdruk. Het is daarentegen al mogelijk om paneelverwarming voor 100 procent te bedienen met zelf opgewekte en opgeslagen elektriciteit of met elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen is het Heatnet Carbon -oppervlakverwarmingsmembraan volledig emissievrij.

Afbeelding: Aelectra Work Lab


Hoog wooncomfort

Naast het pure kostenargument biedt oppervlakteverwarming nog meer voordelen in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen zoals olie- of gascondensatieketels.

Het membraan warmt op tot de maximale temperatuur van ca. 33 ° binnen de eerste minuut van gebruik. Dit elimineert lange doorlooptijden en de ruimtes worden snel, veilig en efficiënt op de gewenste temperatuur gebracht.

De verwarming zelf en de leidingen zijn niet zichtbaar, wat niet alleen esthetisch is, maar ook ruimtebesparend, vooral op kleine oppervlakken. Het verwarmingssysteem kan worden geïntegreerd in bestaande slimme gebouwoplossingen. Hiermee kan de gebruiker zijn Heatnet Carbon -verwarming gemakkelijk regelen via de app.

Gezonde warmte

Conventionele verwarmingssystemen werken met convectie, d.w.z. de verwarming van de omgevingslucht.

Stof en vuil worden opgezogen en luchtvochtigheid en micro-organismen worden getransporteerd. Infrarood verwarmingssystemen daarentegen verwarmen rechtstreeks muren, meubels en mensen. De onaangename werveling van huisstof en fijn vuil evenals droge kamerlucht worden vermeden, wat de luchtkwaliteit verbetert.

De keuken en badkamer profiteren zelfs twee keer wanneer ze verwarmen met de Heatnet Carbon -oppervlakteverwarming, omdat vocht en schimmelgroei worden voorkomen door de thermische activering van de muren.

Vooral schimmelgroei moet kritisch worden bekeken, omdat deze niet alleen leidt tot ademhalingsproblemen, allergieën of slaapstoornissen en daarom ernstige gezondheidsrisico’s kan veroorzaken. Het gevaar kan ook op de loer liggen op constructief kritieke punten, b.v. op raam onthult of binnen hoeken van muren en plafonds.

Huurders kunnen ook aandringen op een vermindering van de huur als schimmel wordt gevormd, of ook het appartement zonder kennisgeving beëindigen als het zwaar is aangetast met schimmel en er geen wangedrag is. Hier kan de werking van een oppervlakteverwarmingssysteem een ​​preventief effect hebben, met name in de nissen van de keuken en badkamer, op structurele zwakke punten en in geval van problematisch gebruik.

Conclusie

Met het Heatnet Carbon -oppervlakteverwarmingssysteem kunnen gebruikers kosten besparen, individueel wooncomfort verhogen en hun directe woonomgeving ontwerpen. Hernieuwbare energiebronnen kunnen optimaal worden geïntegreerd als ze beschikbaar zijn. Elektrisch aangedreven oppervlakteverwarmingssystemen maken dus altijd innovatieve, comfortabele, milieuvriendelijke en op behoeften gebaseerde verwarming mogelijk.

 

Met Heatnet Carbon  bieden we de woningbouwsector expliciet de mogelijkheid om de benodigde investeringskosten te verdelen door hun huizen te moderniseren en zo de kosten beheersbaar te houden tijdens de exploitatie. We bieden ook de mogelijkheid om de modernisering vooraf berekenbaar te maken, zodat het beschikbare budget wordt bepaald door het aantal energie-geoptimaliseerde appartementen en niet andersom.